MENU
X

Wil je be-leven of geleefd worden?

Blog Marc-Jan | 27 februari 2018

Wil je be-leven of geleefd worden?

Hoe doe je dat toch? Zo in control zijn over je eigen leven? Ik vroeg haar waarom zij dat dacht. Dat ik zo in control ben. “Nou”, zegt ze, “volgens mij doe je heel veel verschillende dingen, maar met een bepaald gemak of zo. En volgens mij doe jij weinig dingen die je niet wilt. Dingen die jij écht niet wilt, doe je ook écht niet, toch? Bij de meeste dingen die jij doet straalt het levensplezier er vanaf. En dat is heel aanstekelijk. Dat vind ik heel bijzonder om te zien en zou ik ook zo graag willen. Op een manier die bij mij past.”

Be-leven of ge-leefd worden?

Geleefd worden door alles en iedereen…

Eerlijk is eerlijk, wat ze zag klopte! Want zo leef ik inderdaad. Inmiddels alweer een tijd geleden bekroop mij het gevoel dat ik geleefd werd. Door mijn agenda. Door mijn omgeving. Door verschillende mensen die iets van mij wilden. En dat gevoel was op een bepaald moment zo aanwezig, dat ik uitgeblust op de bank lag en dacht: is dit wat ik met mijn leven wil? Geleefd worden door alles en iedereen? Het antwoord daarop wist ik meteen: NEE! Dat moment, dat moment van bewustwording, was een belangrijk keuzemoment. Ik kon het zo laten, óf er wat aan doen. Het werd dat laatste. Ook al wist ik toen nog niet precies hoe. Wat ik in ieder geval wel wist is dat ik het anders wilde. Dat het anders moest. En van huis uit had ik mee gekregen, dat waar een wil is, een weg is. (Cliché, maar waar!)

Een wereld ging open, mijn eigen belevingswereld

Na wat gerotzooi en gepruts (ook ik dacht in het begin dat ik het wel eventjes kon fixen) zette ik de eerste echte stappen op het pad van persoonlijke ontwikkeling. Boeken lezen. Oefeningen doen. Proberen! Ook volgende ik mijn eerste training. Er ging een wereld voor me open! Mijn eigen belevingswereld. Ik ontdekte toen dat de wereld niet is zoals het is, maar dat ik de wereld op een bepaalde manier aan mijzelf weergeef. En daardoor het gevoel had dat ik geleefd werd. Niet dus! Ik liet het zelf gebeuren…

In control over mijn eigen leven

In de trainingen kreeg ik ‘gereedschap’ aangereikt om de controle over mijn eigen leven weer terug te krijgen. Zo werd ik me steeds bewuster van mijn levensfilosofie (hoe ik denk en voel) en van mijn waarden en overtuigingen. Ook werd helder waar ik aan bouw in mijn leven: wat mijn droomambitie is. Van geleefd worden ging ik naar beleven! Het be-leven van mijn eigen leven!

Wil jij ook niet meer geleefd worden? Jouw leven echt gaan be-leven? In control zijn? Door jouw leven navigeren op jouw manier? Neem eens een kijkje bij de 4-daagse LifeNavigator Training.

Of neem contact met ons op als je nog vragen hebt!

 

Groet,

Marc-Jan

contact

Heb je een vraag, wil je meer informatie? Stuur ons gerust een bericht!

Heb je een vraag?
close slider
  • Waarmee kunnen we je helpen?