MENU
X

Voorwaarden voor veranderen #2 – Vrij van Vooringenomenheid en Vooroordeel

Voorwaarden voor veranderen | 27 februari 2018

Voorwaarden voor veranderen #2 – Vrij van Vooringenomenheid en Vooroordeel

Alles is aan verandering onderhevig. Ook jijzelf. En de letter ‘V’ speelt een belangrijke rol in veranderingen. Op een speciale plek in Berlijn nam ik deze vlog op. De letter V van Vrede, was hier erg toepasselijk. Dat is meteen een mooi bruggetje naar de tweede V waar ik jullie in deze vlog in mee wil nemen: Vrij van Vooringenomenheid en Vooroordeel.

Vrij van Vooringenomenheid en Vooroordeel

‘Vrij van Vooringenomenheid’ oftewel ‘Vrij van Vooroordeel’ is een bepalende factor in hoe je iets ervaart of waarneemt. ‘Vooringenomenheid’ bestaat uit de overtuigingen die je hebt en het vertroebelt je waarneming. Het kleurt dat wat je ziet omdat je er met een gekleurde bril naar kijken. Als je dat niet doet kun je zuiverder ‘Voelen’ en merk je dat er een ander soort contact ontstaat met mensen.

Veel Vragen en Voelen

Het vrij zijn van vooroordeel levert je nog meer op. Twee belangrijk V’s die je in kunt zetten in de contacten die je hebt met mensen: Veel Vragen stellen. Als je dat doet merk je dat je echt gaat ‘Voelen’ wat de andere bedoelt. Niet alleen wat ze zeggen, maar wat ze echt bedoelen. De derde ‘V’ (Voelen) komt aan bod in de volgende vlog in de reeks.

Laat je inspireren door deze vlog. En kijk eens wat er met je gebeurt als je je bewust wordt van deze V. Ben jij Vrij van Vooringenomenheid? Vrij van Vooroordeel? En wat gebeurt er in het contact met anderen als je je vooroordelen over boord gooit en echt openstaat voor de ander?

Veel plezier!

Grote Groet,
Marc-Jan

contact

Heb je een vraag, wil je meer informatie? Stuur ons gerust een bericht!

Heb je een vraag?
close slider
  • Waarmee kunnen we je helpen?