MENU
X

Voorwaarden voor veranderen #3 – Voelen

Blogs, vlogs & video's | 1 maart 2018

Voorwaarden voor veranderen #3 – Voelen

Alles is aan verandering onderhevig. Ook jijzelf. En de letter ‘V’ speelt een heel belangrijke rol in veranderingen. Op steeds een andere plek neem ik vlogs op om de Voorwaarden van Veranderen met jou te delen. De derde ‘V’ waar ik je in mee wil nemen is die van Voelen. De belangrijke informatiebron in veranderingen.

Onderbuikgevoel vertrouwen

Voelen gaat niet alleen over wat je letterlijk voelt als je aangeraakt wordt of aanraakt. Voelen gaat ook over ‘sensen’ in je lijf en dat is waar we het hier over hebben. Wat je van binnen ervaart als je je in bepaalde situaties bevindt. Voelt het goed? Of juist niet? Veel mensen hebben moeite om daarop op te vertrouwen. Eigenlijk best gek als je bedenkt dat wij als mensen dit niet voor niets kunnen… Ik hoor mensen vaak zeggen ‘ik had er al geen goed gevoel, maar dacht laat ik het toch maar doen’. Dan hebben ze spijt dat ze niet naar hun gevoel geluisterd hebben. Naar het voorgevoel dat er iets niet klopte. Andersom werkt het precies hetzelfde. De momenten  dat je ervaart ‘Dat voelt goed! Ik ga ervoor!’. Veel mensen die succesvol zijn herkende dat gevoel… Ik ben ze al zo vaak tegengekomen. Dus maak er gebruik van!

Herken wáár je iets voelt in je lijf

De tip die ik je mee kan geven is: ontdek eerst waar in je lijf je voelt dat het wel of niet goed voelt. Hoe eerder en hoe beter je weet waar jouw ‘dat voelt goed’ en ‘dat voelt niet goed’ sensoren zitten, hoe makkelijk het is om erop te leren vertrouwen. Om de informatie die je lijf je doorgeeft te onderzoeken. En mee te nemen in de keuzes die je maakt. Dus gun jezelf wat tijd om je bewust te worden van hoe jij de dingen voelt en ervaart.

Overtuigingen kleuren je gevoel

De dingen die we denken, onze gedachten (dus eigenlijk onze ‘Vooroordelen en – negatieve – ‘Vooringenomenheid’) staan het echt en oprecht voelen vaak in de weg. In mijn vorige video nam ik je daarom mee in het loskomen en loslaten van je ‘Vooroordelen’ en negatieve ‘Vooringenomenheid’. Dit kleurt je gevoel. Verzwakkende overtuigingen die je hebt, zorgen ervoor dat je je zwakker voelt. En versterkende overtuigingen (positieve ‘Vooringenomenheid’) zorgen juist voor een sterk gevoel en stemming. Het gevoel dat je alles aankunt! En in het vormgeven van veranderingen is juist dit gedrag enorm bepalend. Als je voelt dat je gevoel en gedrag beïnvloedt wordt door ‘negatieve ‘Vooringenomenheid’ of ‘Vooroordelen’ (‘ik vind er iets van’), bekijk dan de tweede video in de reeks nog eens! Daar geef ik je handige tips om dit los te laten.

Veel plezier tijdens je verdere bewustwordingsreis over succesvol veranderen 🙂

Grote groet,

Marc-Jan

contact

Heb je een vraag, wil je meer informatie? Stuur ons gerust een bericht!

Heb je een vraag?
close slider
  • Waarmee kunnen we je helpen?