MENU
X

Voorwaarden voor Veranderen #14 – Verfijnd Verbeteren

Blogs, vlogs & video's | 1 maart 2018

Voorwaarden voor Veranderen #14 – Verfijnd Verbeteren

In de reeks Voorwaarden voor Veranderen is deze ‘V’ een hele belangrijke om tot duurzame verbeteringen te komen in wat je doet. Hoe Dat werkt? Als je een voorbeeld bent voor jezelf of voor anderen, kan dat ervoor zorgen dat je heel blij bent met de dingen die je bereikt hebt. Dat is natuurlijk helemaal prima. Maar het kan ook zijn dat je voelt of denkt dat het misschien nog wel beter kan. Het is dan de kunst om steeds kleine verbeteringen aan te brengen. Verfijnd verbeteren dus. Stapje voor stapje. 

Voordelen van Verfijnd Verbeteren

Verfijnd Verbeteren heeft voordelen. Ten eerste zijn het realistische en haalbare (want kleine) verbeteringen. En niets werkt motiverender dan het gevoel dat het haalbaar is wat je aan het doen bent. Vele mensen maken de fout om lange tijd geen kleine verbeteringen door te voeren. En als je dan iets wilt verbeteren is het meteen weer een grote stap. Misschien zelfs wel een nieuwe verandering. Als er teveel in 1 keer verbeterd moet worden, stranden deze pogingen vaak. Of er wordt helemaal geen poging gedaan omdat het niet overzichtelijk meer is. Hoe zonde is dat?

Meesterschap

Door structureel kleine verbeteringen door te voeren, creëer je op de langere termijn een grote verbetering. Reken maar uit: 3 kleine verfijnde verbeteringen per dag in je leven, zijn meer dan 1.000 verbeteringen in een jaar! Stel jezelf eens de vraag waar jij verder in wilt verbeteren. En ga het experiment gewoon eens aan met jezelf. Deze aanpak leidt tot ‘meesterschap’ in dat stuk wat je steeds verder verfijnd verbetert. En dát leidt tot een nog hogere kwaliteit van leven! Echt.

Grote groet,
Marc-Jan

contact

Heb je een vraag, wil je meer informatie? Stuur ons gerust een bericht!

Heb je een vraag?
close slider
  • Waarmee kunnen we je helpen?