MENU
X

Voorwaarden voor Veranderen #12 – Verankeren door te Vereenvoudigen

Blogs, vlogs & video's | 1 maart 2018

Voorwaarden voor Veranderen #12 – Verankeren door te Vereenvoudigen

De letter ‘V’ speelt een belangrijke rol in veranderingen. De twaalfde ‘V’ waar ik je in meeneem is die van ‘Verankeren door te Vereenvoudigen’. Als jij iets voor elkaar hebt gekregen en dat hebt gevierd, is verankeren de volgende stap. En vaak moet je gaan verduren totdat je het ook echt gaat krijgen. Een verandering moet een nieuw patroon worden. Verankeren dus. De manier om te zogen dat je voor elkaar krijgt. Dat verandering dat nieuwe gewenste patroon wordt.

Creëer een eenvoudig patroon

Mensen geven van nature snel op omdat ze geen eenvoudig patroon creëren. Interessant dus om te kijken hoe dit bij jou is. Als je een verandering tot stand hebt gebracht, hoe volhardend ben je dan? Hoe ziet dat proces er bij jouw uit? En hoe eenvoudiger het proces (wat doet er echt toe en wat niet) is hoe makkelijker en beter verankeren gaat. In de video geef ik een voorbeeld van hoe dat voor mij werkt. Misschien werkt dat ook wel voor jou!

Een mooi experiment

Dus laat je inspireren. Onderzoek voor jezelf bij een verandering waar je in zit hoe jij dat doet. En wat je eventueel nog verder kunt vereenvoudigen. Zodat het makkelijker, beter, krachtiger werkt. Met maar 1 doel: een nieuwe gewoonte blijvend verankeren. Als dat geen mooi experiment is!

Grote groet,
Marc-Jan

contact

Heb je een vraag, wil je meer informatie? Stuur ons gerust een bericht!

Heb je een vraag?
close slider
  • Waarmee kunnen we je helpen?