MENU
X

Oogst van de Dag

Bewustwording | 7 april 2020

Oogst van de Dag

 

 

 

In de verschillende iDDD trainingen en begeleidingen sluiten we altijd af met de vraag: “Wat is jullie de Oogst van de Dag?”. Oftewel wat neem je mee als belangrijkste inzicht van de dag? Wat heb je geleerd? Dit kan ook een antwoord zijn op de vraag wat vond je het meest interessant of hoe zou je de dag willen samenvatten? Hiermee vergroten wij de bewustwording in het persoonlijke ontwikkelings- en dus leerproces van onze deelnemers. En het brengt je in een positief versterkende staat want leren betekent groeien en ontwikkelen en dat is altijd positief 🙂

Elke dag een bewust en positief reflectiemoment
Dit idee gebruiken we zelf nu ook elke dag in ons eigen leven. Bewust stilstaan bij wat heeft deze dag mij persoonlijk gebracht. Welk nieuw inzicht heb ik gekregen, wat voor nieuws heb ik geleerd of wat was het meest mooie of meest bijzondere moment van de dag? Het kan bijvoorbeeld ook een moment zijn om je dankbaarheid te tonen voor iets of voor iemand. Deze oogst delen we op een vast moment van de dag met elkaar en schrijven we op een kaartje en doen die dan in de ‘Oogst van de Dag pot’. In deze onzekere tijd van de Corona-crisis helpt dit mij enorm om in een positief versterkende staat en stemming te blijven, elke dag ondanks ook ik de druk en onderhuidse ’trilling’ van de crisis voel.

Oogst van de Dag pot geeft een jaargang groei
Het idee is om zo een jaar lang elke dag een Oogst van de Dag te verzamelen in deze glazen pot. Gedurende het jaar vult deze pot zich met allemaal positieve oogsten, mooie bijzondere momenten of inzichten. Op oudejaarsavond keren we de pot om en lezen elkaar dan elk kaartje voor. Op deze simpele wijze blikken we dan terug op het jaar. Dit brengt met zich mee dat we bewust stilstaan bij alles wat we geleerd hebben en ook wat we beleefd hebben. De oogsten geven ons dan extra bewustwording op hoe wij gegroeid zijn dat jaar. Hoe leuk is dat?! En besef goed dat het niet zozeer gaat om de gebeurtenis zelf, maar juist om de leerervaring uit die gebeurtenis. Mensen leren niet van gebeurtenissen, maar van leerervaringen uit gebeurtenissen.

Oogst van de Dag online als inspiratie voor anderen nu in crisistijd
Ineens had ik bedacht dat ik deze persoonlijke Oogsten van de Dag ook online kan delen. Misschien inspireren we hiermee ook anderen om bewust te zijn van hun groei- en leermomenten. Maar we delen het dus ook om een positieve stemming en voorwaartse en groeiende energie op gang te brengen in deze onzekere, spannende, onwerkelijke en bizarre Corona-tijd.

Want besef goed, dat zelfs zo’n negatieve en vervelende situatie, waar we nu dankzij de Corona-crisis inzitten, toch elke dag nieuwe leermomenten en inzichten geeft. Leerervaringen zijn immers van zichzelf positief. En als we juist nu met zijn allen de persoonlijke Oogsten van de Dag gaan delen, brengen we met elkaar een beweging op gang die positief versterkend is voor iedereen! Doe je mee?

Veel oogstplezier en geniet van de positieve flow die elke dag groeien met zich meebrengt 🙂

Take care met elkaar at home & blijf gezond!

Lieve groet,
Mirjam

PS. Mijn / onze persoonlijke oogsten zijn binnenkort online te vinden op Facebook: @OogstvandeDag en op Instagram: oogstvandedag.

contact

Heb je een vraag, wil je meer informatie? Stuur ons gerust een bericht!

Heb je een vraag?
close slider
  • Waarmee kunnen we je helpen?