MENU
X

Mindfulness zweverig geitenwollensokken gedoe?

Blogs, vlogs & video's | 14 mei 2018

Mindfulness zweverig geitenwollensokken gedoe?

Zweverig geitenwollensokken gedoe…

Ik had lange tijd een negatief oordeel over mindfulness, yoga of meditatie. Dit zat voor mij allemaal in de ‘zweverige en geitenwollensokken hoek’. In mijn (beperkende) overtuiging was ik veel te nuchter en te concreet voor dit soort gedoe. Totdat ik noodgedwongen door een ernstige (2e) burn-out waarbij mijn hele lijf blokkeerde, in aanraking kwam met yoga. Ik had jarenlang heel veel stress en spanning opgebouwd in mijn lijf, door een veel te hoge werkdruk in een stressgevoelige werkomgeving. Waarbij ik jarenlang roofbouw op mijn lijf had gepleegd. Mijn geest was zo druk en overspannen, dat ik de signalen die mijn lijf afgaf niet meer herkende. Ze kwamen simpelweg niet meer binnen in mijn overspannen, te drukke geest.

of juist met beide benen op de grond.

Yoga bracht me weer in contact met mijn lichaam en zorgde dat geest en lichaam weer in balans kwamen. Ik leerde te ontspannen tijdens inspanning en kwam, door beter contact met mijzelf, weer in diepere en oprechtere verbinding met de mensen om mij heen. Ik had letterlijk en figuurlijk jarenlang alleen maar in mijn hoofdkwartier geleefd en mijn lijf gebruikt als transportmiddel van mijn hoofd. Ze stonden totaal niet in contact met elkaar. Ik stond niet in contact met mezelf. En hierdoor dus ook niet in oprecht contact met de wereld om mij heen. Ik had behoefte om weer stevig en bewust met beide benen op de grond te staan… meer te leven in het hier en nu.

It’s not WHAT you offer, it’s WHO you are – JUST BE YOU!

Door deze positieve ervaring van het effect van yoga en meditatie ontstond er een interesse en uiteindelijk een passie voor mindfulness. Ik voelde wel dat ik deze ‘zachte ontspannen wereld’ wilde koppelen aan de meer ‘harde vaak stressvolle hectische commerciële wereld’. Vanuit mijn overtuiging ‘it’s not WHAT you offer, it’s WHO you are’. Laat zien wie je bent. Jij bent uniek! En mijn daarbij behorende visie dat je pas echt kunt gaan voor het echte pure en oprechte contact met je omgeving en de mensen om je heen, als jij jezelf écht kent! Oftewel: maak verbinding met de mensen om je heen met als basis de verbinding met jezelf. Voor mij is het inzetten van mindfulness op een praktische en toepasbare manier hierbij noodzakelijk. Zeker gezien de steeds sneller en hectischer wordende wereld om ons heen.

Teveel prikkels van buitenaf – lichaam en geest niet in balans

Door de komst van de digitale wereld hebben wij steeds sneller, steeds meer prikkels te verwerken. Onze geest wordt steeds drukker en voller. En lichaam en geest beïnvloeden elkaar, de hersenen geven signalen door aan het lichaam en het lichaam geeft signalen door aan de hersenen. Is de geest gespannen, dan raakt het lichaam automatisch ook gespannen. Het is van groot belang deze signalen op tijd te herkennen. Dus de noodzaak om meer en bewuster in contact te komen met je lichaam, wordt volgens mij steeds belangrijker. Helemaal in de huidige maatschappij waarbij steeds grotere veelvoud aan prikkels, die allemaal aandacht vragen, ervoor kunnen zorgen dat de geest de signalen van het lichaam niet (meer) opmerkt!

Hier is dus helemaal niks zweverigs aan! Sterker nog dit is de basis van een gezond bestaan. Met deze overtuiging en mijn grote passie voor en ervaring met, mindfulness en yoga, breng ik een praktische vorm van mindfulness in de iDDD trainingen.  

Liefs Mirjam

contact

Heb je een vraag, wil je meer informatie? Stuur ons gerust een bericht!

Heb je een vraag?
close slider
  • Waarmee kunnen we je helpen?