MENU
X

Mindfulness tips voor leven en werken met ontspannen daadkracht – deel 2

Bewustwording | 10 juli 2018

Mindfulness tips voor leven en werken met ontspannen daadkracht – deel 2

  1. Luister naar onprettige emoties. Kijk de emotie aan, zonder dat je deze probeert weg te duwen. Meestal heeft dit tot gevolg dat de emotie vervliegt. Zo behoud jij het geval van stabiliteit en emotionele balans. Alle emoties hebben een begin en een eind. Probeer jezelf los te zien van de emotie. 
  2. Onthoud dat gedachten geen feiten zijn! Als je tijdens meditatie je geeft observeert, weet je dat gedachten altijd in je opkomen. Je ervaart zo bewust dat het een gedachte is en geen feit. En je kunt het dus ook gemakkelijker laten gaan of loslaten.
  3. Wees dagelijks dankbaar! Want dankbaarheid is de beste houding. Kijk vooral naar wat je wel hebt en niet naar wat je niet hebt. Wanneer je nadenkt over dat waar je dankbaar voor bent, zie je de dingen snel weer in (het juiste) perspectief.
  4. Laat gaan. Laat los. Want alles in het leven verandert en dat kun je niet tegengaan. Het is dus belangrijk om te leren omgaan met verandering. Om te leren loslaten. Want je raakt teleurgesteld als je iets kwijtraakt wat je vast probeert te houden. De tegenreactie is juist om het te laten gaan. Vergeving is een andere manier van laten gaan. Je laat de pijn uit het verleden los. Vergeef anderen en bevrijd hiermee vooral ook jezelf…
  5. Adem. En glimlach. Wist je dat de spieren in je gezicht verbonden zijn met het gevoel van geluk? Je kunt jezelf beter laten voelen door te lachen. Probeer maar eens om tijdens het lezen van deze tips te glimlachen en voel wat het effect hiervan is. Af en toe een adempauze nemen – je even bewust concentreren op je ademhaling – schept ruimte in je geest voor nieuwe ideeën.

 

contact

Heb je een vraag, wil je meer informatie? Stuur ons gerust een bericht!

Heb je een vraag?
close slider
  • Waarmee kunnen we je helpen?