MENU
X

Marc-Jan en Mirjam over… De lente

Blogs, vlogs & video's | 1 april 2018

Marc-Jan en Mirjam over… De lente

Het voorjaar..

Marc-Jan: “Het voorjaar staat voor mij voor opnieuw ontwaken en ontluiken. Achter me laten wat zijn functie heeft gehad. Lekker naar buiten. Frisse ideeën tot realiteit brengen. Heerlijk aan de slag. Groeien en bloeien! Langer licht en meer levendigheid. De deuren open! Dat is waar voorjaar voor staat voor mij. Hoe zit dat bij jou?”

Mirjam: “Voorjaar staat voor mij voor: bloei, groei en nieuw leven! Dat is het eerste wat in mij opkomt en vrolijke positieve nieuwe energie. Ja… voorjaar en lente staan voor mij ook voor vrolijkheid en lichtheid door de lichte zachte kleuren van alle bloesems en voorjaarsbloemen die weer in bloei staan en de vrolijke vogeltjes in de ochtend.

De overgang van winter naar lente…

Mirjam: “De overgang van de winter naar de lente brengt mij energie en vrolijkheid. De korte donkere dagen worden langer en lichter letterlijk en figuurlijk ook in mij! Ik voel mij energieker, lichter en vrolijker in mijn lijf! Ik heb zin om naar buiten te gaan, meer te genieten van de natuur. Ook brengt voorjaar de zon en warmte voor mij. Mijn lijf wil nog meer in beweging komen.”

Marc-Jan: “Mij brengt de overgang vrolijke, creërende en voorwaartse energie. Nieuw enthousiasme. Nieuwe dingen weer volop tot wasdom brengen. Zowel mentaal-emotioneel als fysiek. Ik word er blij van! Net als jij.”

Ik geniet van de verandering in de natuur. 

Marc-Jan: “De veranderingen in de natuur maken me extra attent op hoe ik me voel. ’s Ochtends heel vroeg hoor ik ze al, de vogels in mijn tuin. Dat is nog eens fijn wakker worden! De ramen open en de zuurstofrijke lucht inademen. Het bloeien van de natuur staat ook metafoor voor het laten bloeien van mijn in de winter bedachte plannetjes.”

Mirjam: “Het grappige is dat ik bij lente en voorjaar meteen denk aan een huppelende lammetjes in de wei en aan vrolijk gekleurde tulpen in een vaas, sneeuwklokjes en narcissen die boven de grond tot bloei komen. Dat is mijn eerste associatie. En ik zie meet blauwe lucht en groen gras, fris groene blaadjes en bloesems aan de bomen. En de vogeltjes brengen nieuw leven in hun nestjes.”

Gemoedstoestand van de lente…

Marc-Jan: “De lente brengt me in een op groei gerichte gemoedstoestand, alsof ik automatisch word geboost. Alsof mijn accu nóg meer opgeladen raakt, terwijl ik het gevoel heb dat ik sowieso al veel energie heb. Net of ik nog meer in een staat van wat ik noem ‘ontspannen daadkracht’ kom. Heerlijk vind ik dat! En jij? In welke gemoedstoestand brengt de lente jou?”

Mirjam: “Ik word energieker en vrolijker. Heb zin om nieuwe dingen te ondernemen. Krijg meer vlinders in mijn buik, niet van verliefdheid maar van positieve energie. Ik kom letterlijk uit mijn winterslaap, wil meer buiten zijn en mensen ontmoeten. Wandelingen maken en de frisse voorjaarslucht opsnuiven, zuurstof in mijn lijf. Nieuwe energie op doen en op avontuur gaan. Ik stroom meer, ben actiever, ik lééf!”

Voornemen voor dit jaargetijde?

Mirjam: “Mijn voornemen? Ik ga meer genieten van de natuur. Meer in beweging komen ook in de vorm van sporten, yoga en mindfullness. Liever, milder en gezonder zijn voor mijn lijf. Dit neem ik mee in mijn werk. Wil mensen inspireren om met hun lichaam bezig te zijn. Niet alleen vanuit het hoofd te leven, maar meer balans krijgen tussen lichaam, hart en geest – mindfullness, heartfullness en soulfulness. Laat het stromen die positieve levensenergie in ontspannen daadkracht! Wat is jouw lente voornemen Marc-Jan?”

Marc-Jan: “Nou… Dit voorjaar lanceren we mijn LifeNavigator© Online Training! Werken aan successen in je leven op de momenten dat jij dat wilt. En ook presenteren we de spiksplinternieuwe website www.ontspannendaadkracht.nl. Speciaal voor mensen die écht iets van hun leven willen maken. Voor mensen die en iets willen bereiken én willen genieten van wat ze aan het bereiken zijn. Let maar op, hier gaan heel veel mensen héél blij worden. Ik ben er trots op!”

contact

Heb je een vraag, wil je meer informatie? Stuur ons gerust een bericht!

Heb je een vraag?
close slider
  • Waarmee kunnen we je helpen?