MENU
X

Je bent precies goed zoals je bent

Blogs, vlogs & video's | 4 december 2018

Je bent precies goed zoals je bent

Elke avond voor het slapen gaan lees ik ons zoontje een boekje voor. Het is niet alleen goed voor zijn ontwikkeling, maar ook een fijn momentje om samen de dag af te sluiten. Momenteel is de grote favoriet het boek “De leeuw in de muis”. Een kinderboek met een leuk verhaaltje, maar vooral eentje met een ontzettend mooie boodschap. 

Als moeder wil ik natuurlijk het beste voor ons zoontje. Maar ik wil vooral ook dat hij leert dat hij precies goed is zoals hij is. Dat hij zich niet anders voor hoeft te doen dan hij is. Voor helemaal niemand. Een gevoel dat ik zelf vroeger niet altijd heb gehad. Sterker nog, ik had vaak het gevoel dat ik me wel anders voor moest doen dan ik was. Dat de pijn die ik dagelijks had (en heb) er niet mag zijn. Dat ik aan niemand mocht laten zien hoe ik me ECHT voelde. Niet omdat iemand dat van mijn verwachtte, maar omdat ik dat mezelf oplegde.

En dit is precies waar het verhaal van de leeuw in de muis over gaat. Het gaat over een muis die zo graag – net als de leeuw – groot en stoer en sterk wil zijn. Die zo graag net zo hard wil kunnen brullen als de leeuw. De muis hoopt dat de andere dieren hem dan eindelijk ook zien staan. Dat ze misschien zelfs wel zijn vriend willen zijn. Als de muis eindelijk al zijn moed verzamelend heeft, beklimt hij de rots om de leeuw op te zoeken. Hij wil namelijk graag leren brullen van de leeuw. En niemand anders kan hem dat zo goed leren als de leeuw zelf! 

Als de muis bij de leeuw is aangekomen en de vraag der vragen wil stellen, wordt de leeuw wakker. De muis had het nooit verwacht, maar de leeuw schrikt van hem. Want de leeuw blijkt bang te zijn voor muizen. De muis weet nu dat je je niet anders hoeft voor te doen dan je bent. Dat je niet hard hoeft te kunnen brullen om stoer en sterk te zijn. 

Het einde van het boek wil ik jullie niet onthouden:

“Ieder mens, ieder dier

heeft diep in zijn binnenste 

alles in huis.

een angstige leeuw

en een dappere muis.”

Dus vergeet nooit: je bent precies goed hoe je bent. Je hoeft niemand anders te zijn. Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent. Voor niemand. Zeker niet voor jezelf. 

contact

Heb je een vraag, wil je meer informatie? Stuur ons gerust een bericht!

Heb je een vraag?
close slider
  • Waarmee kunnen we je helpen?