MENU
X

Oogsten van de training 2018

Deelnemers aan het woord | 23 oktober 2018

Oogsten van de training 2018

Na afloop van een training vragen we de deelnemers altijd wat ze geleerd hebben en mee naar huis nemen. Onderstaand vind je een aantal oogsten uit de training van anderen. Misschien inspireert het je wel!

“Het is altijd mogelijk om tegen jezelf te zeggen: ‘waar een wil is een weg’. Het is ook altijd wel mogelijk om excuses op te werpen waarom je het niet hebt gedaan. Deze training heeft mij de antwoorden gegeven waarmee ik alle mogelijke excuses mee kan weerleggen. Er zijn geen excuses meer!! Als je echt gemotiveerd bent is het gewoon ‘DOEN’. Daarnaast zijn de vele praktische oefeningen, de mondelinge toelichtingen en de ervaringen van mijn mede trainingsgenoten enorm waardevol. Relatie, gezin, familie, vrienden en collega’s zullen allemaal iets gaan merken van de opgedane ervaringen. Sommige veel, sommige heel veel, anderen wat minder. THX, ik zal het nooit meer loslaten”

“Ik voel me dichtbij mezelf staan. Ik voel me krachtig. Mijn waarden en overtuigingen heb ik vanuit mijn gevoel kunnen voelen. Ik ben geconfronteerd met mijzelf en weet wie ik wil zijn. Heb de tools gekregen om ook echt te zijn wie ik wil zijn en voel dat ik daarin een enorme stap heb gezet. Heb geleerd om rust en tijd voor mezelf te nemen. Te luisteren naar mensen zonder oordeel, dat voelt zo goed. Te focussen en gewoon te DOEN! Geen voorwaarden meer maar doen! Dat blijft mijn grote uitdaging maar ik weet zeker dat ik daarin ga slagen. TROTS!”

“Mijzelf opener opstellen naar anderen en aangeven wat me bezig houdt. Actief met mijzelf aan de slag gaan en stappen zetten richting de (nabije) toekomst!”

“Ik heb hervonden en bevestigd gekregen wat en wie ik wil zijn in ontspannen daadkracht. Ik weet dat ik dat kan en ben begonnen met doen met concrete i Do’s”

“Wanneer ik vanuit mijn energie dingen doe gaat dit moeiteloos. In mijn even leven wil ik mij meer focussen op de dingen die me gelukkig maken en vervelende situaties uit het leven verwerken d.m.v. EMDR therapie. Hierbij zoek en heb ik mensen die dezelfde waarden en overtuigingen belangrijk vinden. En ik ga me begeven in een omgeving waar ik in mijn kracht sta.”

“Door het formuleren en focussen op de droomambitie, heb ik het besef gekregen wat je werkelijk blij maakt, waar je energie van krijgt. Door deze doelen echt om te zetten in acties om je dromen na te streven. En wat er echt toe doet in het leven, hoe ik dit leven in ontspanning leid en welke belemmeringen ik heb aan te pakken.”

“Mijn zelfvertrouwen is hersteld. En ik heb nu inzicht in hoe ik het leven weer leuk en interessant kan houden. Echt luisteren is ook leuk.”

“Esperanza, hetgeen ‘hoop’ betekent in het Spaans. Ik heb concreet ondervonden dat ik in staat kan komen het verleden los te laten en naar de toekomst te kijken. Ik heb het kind in mij herontdekt  Er staan nog veel schatkamers te wachten op opening. Ik erken de Grand Canyon. Tussen mijn utopie en de werkelijkheid. Ik ben heel bewust, ontzettend onbekwaam. Maar dat Spaans dat ga ik in de toekomst nodig hebben.”

“(Ontdek) Ken jezelf, blijf ‘m onderhouden en upgraden en de rest volgt vanzelf! Wat heeft mij 43 jaar gedreven? Ik heb mezelf de kans gegeven me in te laten pakken. Waarom wil ik mezelf veranderen? Ik wil vertrouwen ipv wantrouwen. Waartoe wil ik mezelf veranderen? In wie ik écht (!) kan en wil zijn! Hoe ik dat ga doen? 1000 dagen doorpakken!”

“To do icm discipline om mijn doel te bereiken, balans te krijgen in werk/prive. Veel hulpbronnen zijn hiervoor aangereikt in de vorm van theorie, uitleg en oefeningen. Genieten van het leven in optima forma met een ieder die je dierbaar is.“

“Bevestiging van mijn eigen gevoel dat ik goed in balans ben. * Bewustwording van: kernwaarden, leidende principes, inspirerend leiderschap en betekenisvol leven. * Focus en daadkracht. * Bewust omgaan met goede voeding. * Verschil kun je maken!”

“Mijn oogst van de training is toch wel dat vertragen inzicht geeft en dat er meer is tussen hemel en aarde. Het meegeven van de skills zoals de Life Navigator gaat mij absoluut helpen de rest van mijn leven invulling te geven. Door mijzelf hiermee inzicht te geven kan ik door te focussen op ‘kleine’ doelen deze stap maken, te meer ik nu het besluit heb genomen met ‘vervroegd’ pensioen te gaan. Vanuit mijn hart bewuster te communiceren met de mensen om mij heen is in ontwikkeling en ik blijf mij hiervan bewust. Het geleerde in deze training is niet in één keer aangeleerd, maar wel een goede handleiding die nu in de studeerkamer aan de muur hangt. Al die wandkaarten uit Castricum beseffen mij waar het toe doet en waar ik heen kan gaan. Deze focus op mijn mooie toekomst, waar ook veel nog niet bekende dingen gaan gebeuren, helpen mij nog bewuster leven. Bedankt!! J”

“Doen! Het beeld van mijn droomambitie wordt steeds duidelijker en er komt focus om dit ook te realiseren. Pak er steeds een paar (3 a 5) om je aandacht op te richten, focus en volg je gevoel. Verwarring is ok, vertraag om het waartoe te blijven onthouden en waarom? Vaardigheden, gedrag en omgeving heb je zelf in de hand. Neem waar, luister, zonder oordeel. Dat brengt enorm veel!”

“Ik heb beter inzicht in mijn gedrag en communicatiestijlen. Heb een beter beeld van welke kant ik op wil (droomambitie) Heb leidende principes die mij houvast (kunnen) geven. Vind minder belangrijk wat anderen van mij vinden”

Meer weten over de training en ontdekken of dit iets voor jou is? Meer informatie vind je hier.

 

 

contact

Heb je een vraag, wil je meer informatie? Stuur ons gerust een bericht!

Heb je een vraag?
close slider
  • Waarmee kunnen we je helpen?