MENU
X

Deelnemer aan het woord: Severina Swinkels

Deelnemers aan het woord | 27 februari 2018

Deelnemer aan het woord: Severina Swinkels

Severina Swinkels: “Ik leef meer ontspannen en kan dingen veel gemakkelijker loslaten. Regelmatig pas ik de LifeNavigator© toe en reflecteer ik veel situaties op wat ik geleerd heb en op wie ik in de basis ben.”

Met welke aanleiding koos je voor deze training? Wat gaf specifiek de doorslag? Waarom?

Er waren omstandigheden in mijn leven die ervoor zorgden dat ik niet in balans was. Ik was mezelf totaal kwijt en stond niet in mijn kracht. Een goed gesprek met Marc-Jan zorgde ervoor dat ik me inschreef voor de LifeNavigator© training.

Wat vind je van de aanpak van Marc-Jan en de gebruikte methodes? 

De aanpak vind ik heel positief omdat het heel verschillende onderdelen waren die behandeld werden. Je denkt in eerste instantie: wat is de samenhang; hoe hebben die onderdelen met elkaar te maken? Maar ze hebben elkaar nodig. Ze verscherpen elkaar. Het vormt samen één geheel.

Wat spreekt je specifiek het meest aan in de training? 

De verbinding in de groep. Iedereen heeft wel iets waardoor hij soms vast loopt. Mensen zoeken het buitenaf, maar de antwoorden zitten in jezelf. Het is vaak de combinatie van werk en gezin. Iedereen denkt dat je alle ballen in de lucht moet houden, maar je mag er af en toe best een paar laten vallen.

Waar kreeg je de meeste energie van?

Van meerdere dingen. Van de herkenning in anderen en de verdieping in mezelf.

Wat ik best vreemd vond de eerste keer waren de yoga en de mindfulness, omdat ik het niet kende. Ook omdat ik niet het type was die rust voor zichzelf kon nemen. Maar juist daarvan krijg je energie, heb ik ondervonden.

Wat vond je het moeilijkst?

De emoties die de training soms opriep vond ik best lastig. Je hebt er geen controle over; je hebt het niet in de hand. Het gebeurt gewoon en uiteindelijk lucht dat enorm op. Als je er door overvallen wordt, moet dat wel even een plaatsje krijgen. Maar ook daar vind je weer een weg in. Ik heb altijd geleerd dat ik me groot moet houden en sterk moet zijn. Maar je leert dat die emoties er ook mogen zijn. Dat neem ik met me mee.

Welk onderdeel gaf jou het belangrijkste inzicht? 

Het onderzoeken en vaststellen van mijn eigen waarden en overtuigingen. Dat je bewuster beslissingen mag nemen, op basis van wie je bent, in plaats van wie je omgeving denkt dat je moet zijn.

Welk belangrijk persoonlijk inzicht neem jij mee voor de rest van je leven?

Als ik beslissingen neem vanuit mijn hart dan is het goed. Je mag en kunt vertrouwen op je eigen intuïtie. Dat is zo mooi!

Hoe ben je met de materie aan de slag gegaan (bewust of onbewust)?

Ik ben er bewust aan gaan werken, want het gaat niet vanzelf. Soms val ik nog in mijn vertrouwde valkuilen. De grote V van ‘vertraging’ heeft me veel gebracht. Je hoeft niet altijd meteen te reageren, ook zakelijk niet. Geef aan dat je tijd nodig hebt voor een beslissing, dat is beter. Ik heb geleerd me nog minder te laten opjagen.

Wat kan je concreet met deze training in jouw werk en leven? 

Ik leef meer ontspannen en kan dingen veel gemakkelijker loslaten. Regelmatig pas ik de LifeNavigator© toe en reflecteer ik veel situaties op wat ik geleerd heb en op wie ik in de basis ben.

Wat heeft het je al gebracht in de praktijk? Wil je kort voorbeelden geven?

In mijn werk binnen een groot bedrijf met een klein team, is het altijd hectisch. Maar ik laat me niet meer gek maken door de dingen die daar gebeuren. Ik laat het op mijn werk en kan het inmiddels prima relativeren.
Zo werkt het met mijn gezin ook. Ik laat niet meer bepalen door anderen wat goed voor me is: ik weet dat heel goed zelf. Ik werk fulltime en ga een aantal keer per jaar een week naar het buitenland wat ik ontzettend leuk vind. Anderen zeggen “je werkt heel veel”; mensen vinden vaak iets gek. Dat is hun waarheid.

Ik leef zonder oordeel en zonder vooroordeel. Sinds de training is dat nog bewuster. Ik dacht dat ik me niks aantrok van wat anderen zeiden, maar dat was wel zo. Maar als je innerlijke balans goed is, kun je echt veel meer aan.

Welke feedback geeft je omgeving jou n.a.v. de training? (zowel zakelijk als privé)

Ik heb niet het gevoel dat ik voor mezelf heel erg veranderd ben, maar ik krijg terug dat anderen mensen energie krijgen van de manier waarop ik in het leven sta. Dat is versterkt na de training. Mensen in mijn omgeving zien de verandering blijkbaar. Ik kan nu duidelijk aangeven dat ik iets moet en wil doen met dingen die me energie kosten. Daar hebben mensen wel aan moeten wennen.
Zakelijk merk ik dat mensen mijn houding fijner vinden sinds de training. Ik ben heel duidelijk en transparant. Ik sta weer terug in mijn kracht: zowel zakelijk als privé.

Voor wie denk je dat de training het meest waardevol is? 

Ik denk dat de training erg waardevol is voor mensen met een leidinggevende rol, die moeite hebben om prioriteiten te stellen en keuzes te maken. Mensen maken veel keuzes vanuit emotie en soms moeten die even opzij en moet je terug naar de bron: waar sta je eigenlijk zelf voor?

Dit kan samenhangen met een bepaalde leeftijd. Vanaf een jaar of dertig denk ik dat je anders kijkt naar het leven, alhoewel iedereen vroeger of later wel met dezelfde thema’s worstelt. In meer of mindere mate. Het is fijn dat je in de LifeNavigator© training kunt leren hoe je bepaalde dingen toe kunt passen op jezelf.

Waarom zou je de training aanbevelen aan anderen? 

Het is een groot cadeau voor mezelf geweest, omdat het mij persoonlijk de juiste inzichten gegeven heeft. Dat gun ik iedereen. Loop niet weg voor dingen. Hoe heftig het ook is. Je moet voelen hoe het binnenkomt. De inzichten zitten al in je. Je leert hoe je met jezelf om moet gaan en komt in je innerlijke kracht te staan.

Wat heb je gemist in deze training? 

Niks. Ik ben er gewoon ingedoken en heb het me allemaal laten overkomen en dat is me prima bevallen!

contact

Heb je een vraag, wil je meer informatie? Stuur ons gerust een bericht!

Heb je een vraag?
close slider
  • Waarmee kunnen we je helpen?