MENU
X

Deelnemer aan het woord: Femke de Vries

Blogs, vlogs & video's | 22 mei 2018

Deelnemer aan het woord: Femke de Vries

Met welke aanleiding koos je voor deze training?

Ik heb gekozen voor de training omdat ik graag meer bewust wilden zijn waarom ik de dingen doe die ik doe en waartoe ik ze doe.Ik wilde meer inzicht krijgen in hoe dat op verschillende vlakken in mijn leven zowel tegen als voor mij werkte en wat ik hier mee zou kunnen doen zodat waar het me verzwakte ik het zou kunnen omzetten zodat het me juist zou versterken.

Ik wilde dit graag ontdekken voor mijzelf maar misschien wel net zo graag voor mijn 2 kinderen. Hoe geweldig is het als je dit door kan geven aan ze en ze op jonge leeftijd inzichten/tools kan aanreiken die ze de rest van hun leven kunnen inzetten.

Wat vind je van de aanpak van Marc-Jan?

Ik vind persoonlijke ontwikkeling en alles wat daar bij hoort ontzettend interessant het heeft altijd al mijn aandacht gehad maar tijdens de training van de lifeNavigator heb ik alle 4 de dagen zo ongeveer op het puntje van m’n stoel gezeten. De hele setting van samen zijn met een groep mensen die allemaal bereid zijn te groeien op een fantastische locatie waar alle vrijheid, veiligheid en kennis aanwezig is is geweldig.
Als je dit kan neerzetten en aanbieden aan mensen dan heb je echt een gave en het juiste leiderschap gekozen. Marc Jan beschikt over zoveel kennis, kwaliteit en ervaring, is helder, recht door zee en stelt de juiste vragen. De manier waarop hij samen met Mirjam de training geeft is zowel ontspannen als daadkrachtig.

Wat vind je van de gebruikte methodes?

Ik vond het heel mooi om te ontdekken dat sommige methodes direct gevolg hadden voor mijn gevoel en ook vrijwel direct toe te passen waren. En andere dingen wat meer tijd nodig hadden waardoor je het naderhand pas echt begreep. Het is daarom ook heel prettig dat er tijd zit tussen de 2 blokken van de training. Dit geeft je de ruimte om het ook echt te laten landen. Het delen en uitdiepen van de verschillende methodes samen met een groep mensen maakt het heel interessant en dynamisch.

Wat spreekt je specifiek het meest aan in de training? Waar kreeg je de meeste energie van?

Ik denk met name van het positieve gevoel dat iedereen daar is om zichzelf te ontwikkelen en dat alle facetten daarvoor aanwezig zijn. Het ligt letterlijk voor het oprapen. En er gebeurt ook echt wat. Voor mij was het een grote snoepwinkel.

De energie en verbinding die er binnen no time is binnen de groep en dus vrijheid en veiligheid geeft om te delen vond ik fantastisch. Je leert heel veel over jezelf maar ook zeer zeker van elkaar.

Wat vond je het moeilijkst?

Wat ik het moeilijkst vond tijdens de training was dat je door de inzichten ook wel met je neus op de feiten word gedrukt. Waarom hou ik bepaalde dingen eigenlijk in stand als ze me niet versterken?. Hier zat meteen ook een super mooie les in. Het voelde op het moment even niet fijn maar het gaf me ook meteen de kans en geen andere keus dan in mijn kracht te gaan staan.

Welk onderdeel gaf jou het belangrijkste inzicht? 

Dat waren meerder onderdelen maar een van de belangrijkste was toch wel het uit diepen van mijn waardes. Ik dacht dat ik het wel redelijk wist. Maar door er zo bewust mee aan de slag te gaan heeft me dat echt veel verheldering gebracht. In bepaalde settings of situaties kon ik wel het gevoel hebben dat ik in een sneltrein zat die maar door jakkerde en voor ik het wist stond ik op eind station “verzwakkend”. Dan keek ik om me heen en dacht ik hoe kan dit nou?!. Door het veel helderder krijgen van mijn waardes kan ik vroegtijdig uitstappen of nog mooier zelf bepalen wat mijn eind station is.

Welk belangrijk persoonlijk inzicht neem jij mee voor de rest van je leven?

Waardes leven is grenzen geven.
De sturing mogen en kunnen nemen over je eigen leven. Want je om je heen kijkt is praktisch alles wat er is een gevolg van de keuzes die je zelf maakt. Dus waar kies je voor..

Hoe ben je met de materie aan de slag gegaan; bewust of onbewust?

Vaak bewust maar soms ook al onbewust. Als ik nu terug kijk op de periode na de training zie ik dat ik daarin gegroeid ben.

Wat kan je concreet met deze training in jouw werk en leven? Wat heeft het je al gebracht in de praktijk?

Het steeds meer leven dus trouw zijn van en aan mijn waardes maakt dat ik bijvoorbeeld over bepaalde dingen niet eens meer hoef na te denken en dat kiezen veel gemakkelijker word. Als het niet bij draagt aan mijn waardes is het antwoord al daar. Dit is heel erg prettig.

Welke feedback geeft je omgeving jou n.a.v. de training?

Dat ik veel meer in mijn kracht sta. Dit heeft ook wel weerstand gegeven omdat ik mijn grenzen veel beter bewaak.

Voor wie denk je dat de training het meest waardevol is?

Ik zou iedereen dit gunnen om te mogen ervaren, dat zou fantastisch zijn.
Maar er is wel 1 ding …bereidheid is wel een vereiste pas dan zal het je ook echt raken en in beweging zetten.

Waarom zou je de training aanbevelen aan anderen? Of juist niet.

Ik zou het zeker aanbevelen. Waarom zou je niet alles uit je leven willen halen?!…

Hoe kan iDDD daar bij ondersteunen?

Dit geweldige team van passie volle, kundige en lieve mensen kan je daar geweldig bij helpen. De betrokkenheid en bereidheid van Marc Jan en Mirjam is groots en dit voel je in werkelijk alles. Alles is er om je te laten groeien. De rest is aan jou…

contact

Heb je een vraag, wil je meer informatie? Stuur ons gerust een bericht!

Heb je een vraag?
close slider
  • Waarmee kunnen we je helpen?