MENU
X

Balans. Hoe doe je dat?

Blogs, vlogs & video's | 15 juni 2018

Balans. Hoe doe je dat?

Balans is voor mij – en voor velen met mij vermoed ik zomaar – een belangrijk thema. Want soms vind ik het gewoon echt heel ingewikkeld. Al die rollen die je op een dag hebt. Adviseur. Ondernemer. Coach. Spreker. Vrouw. Mama. Dochter. Zus. Vriendin. Alles. Ow, en dan moet je ergens ook nog aan jezelf denken! Echt. Hoe dan?!

Voor mij is dit thema een extra aandachtspunt. Door een ernstig ongeluk wat ik als klein meisje heb gehad ervaar ik elke dag chronische pijn. Hoofdpijn en nekpijn. En waar sommigen dat als een belemmering of rem ervaren, zie ik het vooral als een extra uitdaging. Een motivator. Om er nog meer voor te gaan. En me niet te laten kennen en afremmen. Zoals ik zelf altijd zeg: ‘de pijn is onderdeel van wie ik ben, maar ik ben zoveel meer dan alleen de pijn’. En dat is heus niet altijd makkelijk. Want ik ben heel vaak en heel lang over mijn eigen grenzen heen gegaan. Stap geregeld in mijn eigen valkuilen. Stoot me meer dan eens aan dezelfde steen. En ik heb al heel regelmatig ervaren dat de pijn daar nou niet echt beter van wordt 😉 Balans is voor veel mensen een uitdaging. Maar voor mij is het nog belangrijker om die balans goed in de gaten te houden! En heel eerlijk: dat vind ik dus echt heel lastig. Nog steeds. Juist de gedrevenheid en mentaliteit die ervoor zorgt dat ik elke dag weer met de pijn kan dealen, zorgt er ook voor dat ik moeite heb met de balans. Ik ga er gewoon altijd vol voor. Elke dag weer kies ik er bewust voor om alles uit het leven te halen wat erin zit. Cliché maar waar: het kan zo over zijn of anders lopen dan je gedacht had. Ik ben het levende bewijs.

Hoe een gemiddelde dag eruit ziet? Nou zo:
7.00 de wekker, 8.00 de deur uit en via de kinderopvang naar het werk, 9.00 werken tot 17.00 uur (afhankelijk van de locatie en de opdracht), 18.00 kind eten, 19.00 wij eten, 20.00 kleine naar bed, 20.30 uitgeteld op de bank, 23.00 slapen.

En dan heb ik het dus nog niet over de belletjes tussendoor voor werk. Met vrienden en familie. Quality tijd met man en kind. Werk wat in de avonduren nog gedaan moet worden. Een huis waar af en toe iets met een stofzuiger gedaan moet worden. Boodschappen. Kapper. En. En. En.

Hier wat tips die mij helpen om dingen in balans te houden. Misschien werken ze ook voor jou. En misschien niet. In dat geval hoop ik dat ze je in ieder geval helpen om na te denken wat wel werkt voor jou. Want iedereen is tenslotte anders.

  1. Maandelijkse dag voor mezelf – geen werk, geen man, geen kind, geen vrienden, niks. Alleen ik.
  2. Goede taakverdeling in huis – wie haalt de kleine op, wie brengt de kleine weg. Wie kookt. Dat soort dingen.
  3. Boodschappen laten bezorgen – scheelt echt een sloot aan tijd.
  4. Telefoon uit – op dagen dat ik niet werk, werk ik dus ook niet. Mails komen morgen wel weer.
  5. Telefoon weg – als we samen thuis zijn gaan de telefoons aan de kant om plaats te maken voor gesprekken enzo.
  6. Het weekend is heilig – 1 dag in het weekend plannen we niks. Dan zijn we samen.
  7. Elke maand gaat de kleine een weekend logeren – tijd samen vinden we ook belangrijk. Tijd maken voor gesprekken die verder gaan dan de logistieke zaken in huis.
  8. Niet uitstellen wat je ook nu kunt doen – want anders groeit de toch al lange to do lijst to ongekende proporties.
  9. Geen werkafspraken plannen voor 10.00 en na 16.00 uur – dat geeft rust aan het eind en begin van de dag.

En natuurlijk lukt mij (ons) dit echt niet elke dag. Zeker niet zelfs. Maar je moet ergens beginnen! En dat is altijd bij jezelf. Wat betekent balans voor jou en waar voel jij je goed bij? Wat de rest er dan vervolgens van vindt? Lekker belangrijk! Joe!

Liefs, Leila

contact

Heb je een vraag, wil je meer informatie? Stuur ons gerust een bericht!

Heb je een vraag?
close slider
  • Waarmee kunnen we je helpen?