MENU
X

Alles is belangijk, maar waar focus je op?

Blogs, vlogs & video's | 6 mei 2019

Alles is belangijk, maar waar focus je op?

Je kunt niet alles tegelijk. Daarom is het belangrijk om je – als je iets wilt bereiken – ergens op te focussen. Deze korte oefening helpt je hierbij! En ‘alles wat je aandacht geeft groeit’, dus weet wat je kan verwachten als je focust 😉

Stap 1 – benoem 3 tot 5 focusgebieden

Niet meer. Want je kunt je maar op een beperkt aantal zaken tegelijk focussen. Focusgebieden zijn delen in jouw leven waar je het komende jaar extra aandacht aan gaat besteden. Denk bijvoorbeeld aan: ‘persoonlijke ontwikkeling‘ of ‘gezondheid‘.

Stap 2 – benoem de kritische succesfactoren

Waar hangt het vanaf of je erin gaat slagen om je doel te bereiken? Benoem per focusgebied de kritische succesfactoren. Vaak zijn dit er maar 3 tot 5. Denk bijvoorbeeld aan de volgende kritisch succesfactoren voor het focusgebied ‘gezondheid’: ‘goede voeding’, ‘bewegen’ en ‘ontspanning’.

Stap 3 – bepaal de doelstellingen

Wat zijn – per focusgebied – de doelstellingen. Deze stap gaat ervoor zorgen dat het niet bij een goed idee blijft, maar dat het ook echt uitgevoerd kan gaan worden. Maak een doelstelling kort en krachtig; maximaal 8 tot 12 woorden. Ons onderbewustzijn reageert namelijk het beste op korte, krachtige, positief geformuleerde, actieve en energievolle zinnen. Kies niet meer dan 5 doelstellingen per focusgebied.

Stap 4 – visualiseer

Hoe ziet het eruit als je jouw doelstelling behaald hebt? Hoe duidelijker je het visualiseert hoe krachtiger het je gaat ondersteunen bij de realisatie!

Stap 5 – iDO’s

De belangrijkste stap! Maak per doelstelling een lijst met iDo’s: handelingen die je kunt waarnemen. Dingen die je regelt, oppakt, uitvoert, organisatie. Dingen die je doet dus. Begin eens bij de iDo’s die je in de eerste 24 uur gaat uitvoeren. Want dit zet je in beweging! En dat smaakt altijd naar meer 🙂

Wil je meer weten over deze oefening of de uitgebreide variant bekijken? Bestel dan nu het boek! Daar staan deze en andere praktische oefeningen in die jouw helpen om jouw eigen lifecoach te worden en te leven met ontspannen daadkracht.

Het boek bestel je hier: https://www.ontspannendaadkracht.nl/boek-de-lifenavigator/

contact

Heb je een vraag, wil je meer informatie? Stuur ons gerust een bericht!

Heb je een vraag?
close slider
  • Waarmee kunnen we je helpen?